Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de masa filo
- 80 g de mantequilla en trozos pequeños
- 250 g de leche entera
- 2 huevos
- 200 g de azúcar
- 10 g de vainilla líquida
Almíbar
- 130 g de agua
- 130 g de azúcar
- 10 g de zumo de limón
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 592 kJ / 141 kcal
- Białko
- 1.3 g
- Węglowodany
- 19.9 g
- Tłuszcz
- 6.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.8 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 49.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Costrada de Aoiz (Navarra)
2h
Tortilla de manzana a la canela con crema inglesa
25 min
Mini cheesecakes de queso de tetilla con coulís de membrillo
1 Std. 15 Min
Bizcocho con dulce de membrillo
40 min
Flanes de parmesano caramelizados
5h 25min
Bizcochitos de limón
50 Min
Baklava de chocolate - Turquía
4h 45min
Bizcocho al caramelo
3 Std.
Rožata (Flan con limón) - Croacia
10 Std. 15 Min
Flan tres leches
2 Std. 30 Min
Cake de almendras con almíbar de azahar
1h 10 min
Bizcocho de plátano con costra crocante
1 Std.