Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 dried scallops, rinsed, soaked to soften and patted dry with paper towels
- 30 g yellow onions, cut in wedges
- 25 g shallots
- 15 g garlic cloves
- 20 g cooking oil
- 400 g water
- 200 g brown rice, rinsed and soaked for 1 hour, drained
- 200 g chicken fillets, cut in pieces (3 cm)
- 100 g Japanese pumpkin (Kabocha), cut in cubes (1.5 cm x 1.5 cm)
- 30 g light soy sauce
- 10 g dark sesame oil
- 1 pinch white pepper powder
- ½ tsp salt
- 50 g dried shrimp, toasted, to garnish (opcjonalnie)
- 1 tsp fried garlic, to garnish (opcjonalnie)
- 1 sprig spring onion, chopped, to garnish (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 1429 kJ / 342 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 309 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Steamed Chicken with Dang Gui
1h 30min
Hakka Yam Abacus
20min
Foochow Nourishing Chicken Soup
1h 20 min
Braised pork belly
55 min
Pumpkin Soup
25 min
Yam Rice
45 min
Bitter Gourd Salted Vege Soup
1h 15 min
Stir fried broccoli with carrot
15min
Sesame Crème
10min
Teochew Seafood Porridge
45 min
Kacangma (Motherwort Chicken)
35 min
Steamed Chicken With Green Ginger Sauce
45 min