Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 dried scallops, rinsed, soaked to soften and patted dry with paper towels
- 30 g yellow onions, cut in wedges
- 25 g shallots
- 15 g garlic cloves
- 20 g cooking oil
- 400 g water
- 200 g brown rice, rinsed and soaked for 1 hour, drained
- 200 g chicken fillets, cut in pieces (3 cm)
- 100 g Japanese pumpkin (Kabocha), cut in cubes (1.5 cm x 1.5 cm)
- 30 g light soy sauce
- 10 g dark sesame oil
- 1 pinch white pepper powder
- ½ tsp salt
- 50 g dried shrimp, toasted, to garnish (opcjonalnie)
- 1 tsp fried garlic, to garnish (opcjonalnie)
- 1 sprig spring onion, chopped, to garnish (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 1429 kJ / 342 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 309 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Teochew Yam Paste with Gingko (Onee)
20min
Three-in-One Meal (Rice, Steamed Egg and Dang Gui Chicken)
1 godz. 30 min
Pork Belly Cabbage Rice
45 min
Yam Rice
45 min
Long Bean Rice
1 godz. 10 min
Nyonya Fish Maw Soup
1 godz. 10 min
Cordyceps Flower Chicken Soup
2 Std. 5 Min
Steamed Chicken with Dang Gui
1 godz. 30 min
Bitter Gourd Salted Vege Soup
1h 15 min.
White Radish Pork Rib Soup
3 Std.
Foochow Nourishing Chicken Soup
1 godz. 20 min
Teochew Steamed Pomfret With Mee Hoon
40min