Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le crumble
- 20 g de beurre
-
40
g de biscuits Digestive
lub 40 g de biscuits secs - 20 g de fruits à coque (noisettes, noix, pistaches ou amandes par ex.)
-
20
g de sucre roux
lub 20 g de miel
La garniture
- 300 g de fromage à tartiner
- 50 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 60 g de sucre
-
1 ½
c. à café de sucre vanillé maison
lub 1 c. à café d'extrait naturel de vanille - 1 pincée de sel
- 2 œufs
- 400 g d'eau
Le coulis de fruits rouges
-
200
g de fruits rouges frais variés
lub 200 g de fruits rouges surgelés variés - 40 g de sucre en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 verre
- Kalorie
- 1636 kJ / 391 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 1.6 g
Alternatywne przepisy
Cheesecake aux fraises sur fondant chocolat
4h
Cheesecake praliné
4h
Verrines choco-caramel-speculoos
3h 40min
Verrine fraise-chocolat blanc
1 godz. 45 min
Mousse mascarpone à la vanille sur compotée de mangues
3sa 20 dk
Verrines aux deux chocolats, speculoos et framboises
3 Std. 50 Min
Verrines coco, chocolat et speculoos
1 godz. 30 min
Douceur mangue-Passion
15 Min
Minicheesecakes au chocolat blanc
4h 45min
Mousse vanille-pomme
7ωρ.
Cheesecake vanille au coulis de fraises
3h 40min
Cheesecake au caramel au beurre salé
12h