Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 - 80 g d'oignon, coupé en deux
- 20 g d'huile neutre
- 2 c. à café de curry en poudre
- 100 g de vin blanc
- 100 g d'eau
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 1 c. à café de farine de blé
- 100 g de crème fraîche
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 456 kJ / 110 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Sauce moutarde à l'aneth
25min
Sauce cocktail
10 Min
Sauce au poivre
25min
Sauce beurre blanc
20min
Sauce soubise
30min
Sauce hollandaise sans œuf
10 Min
Sauce bordelaise
45min
Sauce allégée aux herbes
10 Min
Sauce au roquefort
20min
Sauce crémeuse aux herbes
10 Min
Sauce chasseur
35 min
Sauce mayonnaise
10 Min