Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 13 ½ oz water
- 22 oz bread flour
-
5
tsp dried instant yeast
lub 1 oz fresh yeast - 1 oz extra virgin olive oil
- 1 pinch sugar
- 1 tsp salt
Topping
- 3 oz extra virgin olive oil
- 3 tbsp water
-
3
oz honey, plus extra to drizzle
lub 3 oz agave, plus extra to drizzle - 1 ½ tsp salt
- 1 tsp dried chili flakes (opcjonalnie)
- 2 sprigs fresh rosemary, leaves only, to sprinkle
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1042 kJ / 249 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 374 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pita Bread
2h
Focaccia with Sea Salt Flakes
1h 40min
Pie Crust
5min
Pizza Dough
1h
Quick Puff Pastry
1 Std. 20 Min
Kimchi Butter
1h 10min
Tangzhong Milk Bread
2 Std. 35 Min
English Muffins
3h 10min
Bagels
1 Std. 20 Min
Focaccia with Sea Salt Flakes (TM5/6 Metric)
1h 40min
Bavarian Pretzels
55min
Sourdough Bread
23 Std.