Urządzenia i Akcesoria
Five-Seed Bread
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
20 slices
Składniki
-
water21 ½ oz
-
1 packet/envelope dried instant yeastdried instant yeast2 ¼ tsp
-
extra virgin olive oil plus extra to grease1 oz
-
bread flour21 ½ oz
-
salt1 ¼ tsp
-
old fashioned rolled oats2 oz
-
sesame seeds plus extra to sprinkle1 oz
-
flaxseeds plus extra to sprinkle1 oz
-
sunflower seeds plus extra to sprinkle1 oz
-
pumpkin seeds plus extra to sprinkle1 oz
-
poppy seeds plus extra to sprinkle1 oz
-
honey1 ½ oz
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 slice
Sód
121.7 mg
Białko
4.7 g
Kalorie
627.2 kJ /
149.9 kcal
Tłuszcz
4.8 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
0.6 g
Węglowodany
22.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Portuguese Bread (Pão de água)
3 godz. 45 min
Spring Vegetable Quiche with Sweet Potato Crust
1 godz. 45 min
Steamed Applesauce Cake
1 godz.
Turkey Curry Phyllo Triangles
50 min
Cheese Omelet with Spinach
25 min
Apple Onion Tea
15 min
Plum and Apple Jam
40 min
Rye Bread
6 godz. 5 min
Steamed Frittata Egg Cups
45 min
Artisan Bread (Betty)
4 godz. 35 min
Simple Mixing Bread
3 godz. 20 min
Fresh fig jam
55 min