Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cake
- 1000 g water
- 2 oranges, whole, (approx. 450 g total)
- butter, for greasing
- 250 g almonds
- 250 g caster sugar
- 3 eggs
- 1 tsp baking powder
Syrup
- 60 - 70 g orange juice (approx. 1 orange)
- 80 g caster sugar
- 80 g orange marmalade
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1388.3 kJ / 330.4 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 42.3 g
- Tłuszcz
- 14.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.9 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 60.1 mg
Alternatywne przepisy
Apple and date cake
1h 30min
Polenta, mandarin and almond cake
2 godz. 35 min
Apple cake
1h
Peach and plum upside-down cake
50min
Lemon and lime polenta cakes
40min
Baked honey cheesecake
4h 20min
Pepita almond Florentines
1h
Apple tea cakes
1 Std. 10 Min
Banana, walnut and date loaf
55min
Whole orange cake with spiced syrup
2u. 20min
Torta caprese (flourless almond cake)
2h
Caribbean carrot cake
2h 10min