Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cake
- 1000 g water
- 2 oranges, whole, (approx. 450 g total)
- butter, for greasing
- 250 g almonds
- 250 g caster sugar
- 3 eggs
- 1 tsp baking powder
Syrup
- 60 - 70 g orange juice (approx. 1 orange)
- 80 g caster sugar
- 80 g orange marmalade
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1388.3 kJ / 330.4 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 42.3 g
- Tłuszcz
- 14.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.9 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 60.1 mg
Alternatywne przepisy
Banana, walnut and date loaf
55min
Whole orange cake with spiced syrup
2 godz. 20 min
Apple cake
1u.
Yoghurt cake
1u. 40min
Apple and date cake
1h 30min
Apple, pear and bay leaf cake
1h 15min
Baked honey cheesecake
4 godz. 20 min
Polenta, mandarin and almond cake
2u. 35min
Torta caprese (flourless almond cake)
2u.
Gluten free carrot and almond cake
2u. 30min
Apple tea cakes
1h 10min
Caribbean carrot cake
2u. 10min