Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g cooking oil
- 100 g dried anchovies
- 200 g yellow onions, cut in wedges, separated
- 4 - 5 fresh green chillies, cut in pieces
- 1 tsp sugar
- 2 - 3 calamansi lime, cut in halves
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1006 kJ / 241 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 233 mg
Alternatywne przepisy
Sambal Belacan
10min
Quick Steamed Buns (Mantao)
1h
Nasi Lemak
45min
Teh tarik (pulled milk tea)
15min
Masala Squid
25min
Char Kway Teow
15min
Agar-Agar Gula Melaka (Palm Sugar Agar-Agar Jelly)
4 Std. 20 Min
Kam Heong (Golden Fragrance) Prawns
25min
Kopitiam Style Soft Boiled Eggs
15min
Chicken Porridge
1h 10 min
Nasi Kampung (Kampung Style Fried Rice)
20min
Mee Hailam (Hailam Noodles)
25min