Urządzenia i Akcesoria
Pau Sambal (Malaysia Burger)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
20 pieces
Składniki
Burger buns
-
water200 g
-
sugar20 g
-
dried yeast powder2 tsp
-
butter20 g
-
55 g wateregg1
-
plain flour400 g
-
salt1 tsp
-
cooking oil for deep-frying500 g
Sambal topping
-
dried chillies deseeded, soaked to soften20 g
-
shallots150 g
-
dried anchovies (ikan bilis), trimmed, rinsed50 g
-
cooking oil50 g
-
yellow onions cut into thin slices100 g
-
sugar10 g
-
salt½ tsp
-
tamarind paste (asam jawa)10 g
-
water20 g
-
cucumber (approx. 250 g), cut into thin slices1
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
164 mg
Białko
3 g
Kalorie
636 kJ /
152 kcal
Tłuszcz
6 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
20 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Nasi Kampung (Kampung Style Fried Rice)
20 min
Kuih Ko Sui (Steamed Palm Sugar Rice Cake)
1 godz. 10 min
Masala Squid
25 min
Sambal Belacan
10 min
Teh tarik (pulled milk tea)
15 min
Soto ayam (spiced chicken soup)
1 godz.
Agar-Agar Gula Melaka (Palm Sugar Agar-Agar Jelly)
4 godz. 20 min
Kek Sarang Semut (Honeycomb Cake)
1 godz. 50 min
Teh Tarik (Pulled Milk Tea)
15 min
Nasi Lemak
45 min
Wajik (Palm Sugar Glutinous Rice)
1 godz. 5 min
Tom Yum Goong
30 min