Urządzenia i Akcesoria
Pau Sambal (Malaysia Burger)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
20 pieces
Składniki
Burger buns
-
water200 g
-
sugar20 g
-
dried yeast powder2 tsp
-
butter20 g
-
55 g wateregg1
-
plain flour400 g
-
salt1 tsp
-
cooking oil for deep-frying500 g
Sambal topping
-
dried chillies deseeded, soaked to soften20 g
-
shallots150 g
-
dried anchovies (ikan bilis), trimmed, rinsed50 g
-
cooking oil50 g
-
yellow onions cut into thin slices100 g
-
sugar10 g
-
salt½ tsp
-
tamarind paste (asam jawa)10 g
-
water20 g
-
cucumber (approx. 250 g), cut into thin slices1
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
164 mg
Białko
3 g
Kalorie
636 kJ /
152 kcal
Tłuszcz
6 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
20 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Mee Goreng Mamak
15 min
Kuih Ko Sui (Steamed Palm Sugar Rice Cake)
1 godz. 10 min
Masala Squid
25 min
Dodol (Palm Sugar Glutinous Rice Sweet)
2 godz. 40 min
Sambal Belacan
10 min
Teh tarik (pulled milk tea)
15 min
Kek Sarang Semut (Honeycomb Cake)
1 godz. 50 min
Agar-Agar Gula Melaka (Palm Sugar Agar-Agar Jelly)
4 godz. 20 min
Nasi Lemak
45 min
Nasi Kampung (Kampung Style Fried Rice)
20 min
Bubur Jagung (Sweet Corn Porridge)
30 min
Teh Tarik (Pulled Milk Tea)
15 min