Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g medium-sized prawns, whiskers removed, cleaned and deveined, patted dry with paper towel
- 100 g cooking oil
- 30 g dried chillies, deseeded, soaked to soften
- 100 g shallots
- 4 garlic cloves
- 20 g shrimp paste (belacan)
- 50 g water
- 20 g palm sugar (gula Melaka)
- ½ tsp salt, adjust to taste
- 10 g tamarind extract
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1889 kJ / 452 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 1344 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ayam Masak Lemak Cili Api (Braised Chicken with Hot Creamy Coconut Milk)
35 min
Chicken Rendang
45 min
Tom Yum Goong
30 min
Nasi Lemak
45 min
Nasi Kampung (Kampung Style Fried Rice)
20 min
Kacang Botol Goreng Bercili (Stir Fried Four Angled Bean With Chilli)
15min
Sayur Lodeh (Indonesian Vegetable Stew in Coconut Milk)
45 min
Masala Squid
25 min
Tom Yam Mee Hoon
30 min
Rendang Tok with Pulut Kuning (Perak Beef Rendang with Yellow Glutinous Rice)
2 Std. 45 Min
Teh Tarik (Pulled Milk Tea)
15min
Thai Steamed Fish With Lime
30 min