Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g apă
- 300 g fasole verde proaspătă, tip fideluță, tăiată bucăți (5 cm)
-
20
g ulei vegetal
lub 20 g ulei de măsline
- Wartości odżywcze
- na 1 porție
- Kalorie
- 1213 kJ / 291 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 5.7 g
- Sód
- 6 mg
Alternatywne przepisy
Ciuperci proaspete sotate (300 g)
25 min
Chifteluțe de pește cu sos de iaurt
1h 50 min.
Paste cu legume
45 min
Fasole verde sous-vide
1h 20min
Sparanghel sous-vide
Brak ocen
Fasole verde cu roșii și pătrunjel
55min
Șoricei din cartofi copți
1h 15min
Legume în stil wok cu pudră de curry
1 Std.
Crevete cu paste și mazăre
40min
Piept de pui sous-vide
Brak ocen
Dovlecei sotați (200 g)
20min
Bastonașe de morcovi prăjite (stir-fried) (400 g)
20min