Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g apă
- 300 g fasole verde proaspătă, tip fideluță, tăiată bucăți (5 cm)
-
20
g ulei vegetal
lub 20 g ulei de măsline
- Wartości odżywcze
- na 1 porție
- Kalorie
- 1213 kJ / 291 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 5.7 g
- Sód
- 6 mg
Alternatywne przepisy
Fasole verde cu roșii și pătrunjel
55 min
Dovlecei sotați (200 g)
20 min
Paste fierte
20 min
Orez brun, cu bobul lung, fiert
55 min
Ciuperci proaspete sotate (300 g)
25 min
Miel mediteraneean gătit lent
6 godz. 45 min
Elixir de dimineață cu lămâie și ghimbir
45 min
Cartofi Hasselback
1 Std. 5 Min
Sparanghel cu lămâi și capere
25 min
Supă de morcovi cu ghimbir
20 min
Orez basmati fiert
35 min
Amestec de legume sotate, pentru supe sau tocane
25 min