Orez cu crevete, în stil cantonez

Orez cu crevete, în stil cantonez

4.0 9 rating
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 50 min
3 porții

Składniki

  • orez cu bobul rotund japonica
    250 g
  • apă pentru înmuiat orezul
  • crevete crude, decorticate, eviscerate și curățate (de mărime medie)
    250 g
    250 g crevete crude, decorticate, eviscerate, și curățate (de mărime medie)
  • porumb dulce boabe, din conservă scurs
    50 g
  • sos de soia light
    20 g
  • ulei brun de susan plus pentru stropit
    10 g
  • sos de stridii
    20 g
  • oțet de orez
    10 g
  • sare
    1 linguriță
  • mazăre, proaspătă sau congelată
    50 g
  • zahăr brun
    1 linguriță
  • ceapă verde tocată, pentru decor

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porție

Sód 1678.3 mg
Białko 19 g
Kalorie 1791 kJ / 428.1 kcal
Tłuszcz 5 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Węglowodany 74.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...