Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Příprava
- 1 kostka droždí, (42 gramů)
- 10 gramů vody
- 400 gramů polohrubé mouky
- 150 gramů hladké mouky
- 300 gramů piva pokojové teploty
- 2 čajové lžičky soli
- celého kmínu na posypání
- hrubá sůl na posypání
- Wartości odżywcze
- na 1 plátek
- Kalorie
- 703 kJ / 168 kcal
- Białko
- 4.7 g
- Węglowodany
- 34.1 g
- Tłuszcz
- 0.6 g
- Błonnik
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Žitno-pšeničný chléb z droždí
2 godz. 10 min
Žitný chléb
3 Std. 50 Min
Rychlý chléb (Express pain complet)
1 Std. 5 Min
Žitný vícezrnný chléb
1 Std. 15 Min
Tradiční chléb se semínky
1 godz. 50 min
Máslové rolované knedlíky
1 Std. 10 Min
Zamotaný cibulový chléb
35 Min
Rýnský tmavý chléb
1h 30min
Venkovský chléb (Pain de campagne)
4 Std.
Domácí chléb se zákysem
2 godz. 10 min
Chléb
1 Std. 40 Min
Bílé pečivo
1 Std.