Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Příprava
- ½ kostky droždí, (21 gramů)
- 1 čajová lžička krystalového cukru
- 20 gramů vody
- 325 gramů hladké mouky
- 1 čajová lžička soli
- 120 gramů podmáslí
- 1 vejce
- 60 gramů másla, pokojové teploty
- 130 gramů cibule, na půl
- 100 gramů slaniny, na kostičky
- Wartości odżywcze
- na 1 kus
- Kalorie
- 1023 kJ / 244 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 30.8 g
- Tłuszcz
- 9.7 g
- Błonnik
- 2.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Anglické rohlíky
1h 40min
Bavorské preclíkové bulky
4hod. 30min
Domácí rohlíky
2h 35min
Pivní bulky s čedarem
3h 15min
Domácí bulky
25min
Podmáslové šátečky s jahodami
1hod. 25min
Celozrnné housky
2h
Chléb se sýrem a salámem
1h 40min
Venkovský chléb (Pain de campagne)
4 Std.
Fougasse se sýrem
2h 35min
Sýrové rohlíčky s česnekem
1h 40min
Parmazánovo-rozmarýnové housky
1hod. 30min