Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 gramů vody
- 250 gramů brambor, na kostky (1 cm)
- 250 gramů pšeničných zrn
- 75 gramů mléka
- 1 kostka čerstvého droždí (40 gramů)
- 3 vejce
- 250 gramů hladké mouky
- 2 čajové lžičky soli
- 60 gramů másla, změklého, na kousky
- Wartości odżywcze
- na 1 kus
- Kalorie
- 1837 kJ / 439 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 7.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Máslové houstičky
1h
Žitný vícezrnný chléb
1h 15 min
Tvarohové housky
1h 50 min
Špaldovo-pohankový chléb
1h 30 min
Jogurtové bulky se sezamem
1h 30 min
Francouzský chléb s vlašskými ořechy
2h 10min
Medovo – ořechový chléb
3j 50 menit
Rustikální chléb
2h
Venkovský chléb (Pain de campagne)
4 Std.
Žitný chléb
3j 50 menit
Chléb
1 Std. 40 Min
Okatý chléb
9h 40min