Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1250 gramů ostružin
- 360 gramů želírovacího cukru 2:1
- 1 čajová lžička citrónové šťávy, čerstvě vymačkané
- Wartości odżywcze
- na 1 sklenici
- Kalorie
- 2560 kJ / 612 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 131 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 28 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Jahodový džem
1h 5 min
Rebarborovo meruňkový džem
30 min
Kořeněný dýňový džem
40 min
Bylinkový rajčatový protlak s česnekem (passata)
1h 10min
Džem z rebarbory a jahod
30 min
Džem z pomerančů
25min
Rajčatový kečup
40 min
Třešňovo-jablečný džem
1 Std.
Rajčatový džem
50 min
Zelené polévkové koření
5 min
Třešňový džem
35 min
Klasický rajčatový protlak (passata)
55min