Wersje kompatybilne
Salada de arroz com frango e pesto de hortelã
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g arroz integral
- 50 g queijo parmesão
- 80 g azeite
- 10 g hortelã, só as folhas
- 10 g cebolinho picado
- 500 g peito de frango cortado em tiras
- 1 ½ c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 100 g espinafres baby
- 150 g tomate maduro cortado em cubos pequenos
- 1200 g água, mais q.b. p/ demolhar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1593.4 kJ / 380.8 kcal
- Białko
- 25.1 g
- Węglowodany
- 27.5 g
- Tłuszcz
- 18.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.9 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 758.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bacalhau com crosta de amêndoa
1 Std. 15 Min
Batata-doce recheada com salmão
35 Min
Frango guisado com batata-doce e ervilha
8h
Salada de frango com quinoa, morangos e molho pesto
30 Min
Massa integral com presunto e feta
30 Min
Penne integral com frango e molho de laranja
1 Std.
Lasanha de frango com pesto
1h 20min
Noodles com frango e espinafres
25 Min
Salada com mini-hambúrgueres de atum
20 Min
Salada de bulgur com frango e espinafres
35 Min
Massa com salmão e azeite de hortelã
40min
Arroz de peru com legumes
1 Std. 30 Min