Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g leite
- 50 g manteiga à temperatura ambiente
- 160 g açúcar
-
20
g fermento de padeiro fresco
lub 7 g fermento de padeiro seco - 500 g farinha tipo 65
- 1 c. chá de sal
- 50 g azeite
- 3 ovos
- 20 g canela em pó
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1091.7 kJ / 260.9 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 40.1 g
- Tłuszcz
- 8.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.1 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 183.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pão doce
3h 10min
Bolo mármore de frutos vermelhos
2h
Pão com chocolate
2h
Caracóis com recheio de maçã com crumble
1h 45min
Coroa do advento
1 Std. 30 Min
Bites de café e avelã
50 Min
Biscoitos estaladiços
25 Min
Folar de Páscoa com recheio de avelãs
1h 45min
Tarte de abóbora com chocolate branco e noz sem glúten
2 Std. 30 Min
Folar doce
2h
Bolo de chocolate sem farinha com frutos silvestres
1 Std. 30 Min
Chiffon de laranja quase sem açúcar
1 Std. 15 Min