Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g manteiga fria cortada em pedaços
- 500 g água
- 6 ovos
- 1 cebola, só a casca
- 90 g leite
- 2 ½ c. chá de fermento de padeiro seco s/ glúten
- 400 g farinha s/ glúten, mais q.b. p/ polvilhar
- 60 g açúcar
- 1 c. chá de sal
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1701.5 kJ / 406.7 kcal
- Białko
- 12.3 g
- Węglowodany
- 54.1 g
- Tłuszcz
- 17.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.9 g
- Błonnik
- 6.6 g
- Sód
- 404 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Argolas doces
40min
Folar de Páscoa com recheio de avelãs
1h 45min
Croissants com mousse de atum
2h 50min
Legumes salteados com molho de brócolos - TM5
30 Min
Biscoitos de maçapão
30 Min
Pão doce de azeite
1 Std. 40 Min
Queques de cenoura a vapor
50 Min
Folar doce
2h
Tarte intensa de chocolate
2 Std. 30 Min
Bolo de bolachas e chocolate sem glúten
35 Min
Pão de ló de Margaride
1 Std. 15 Min
Bolachas de aveia
20 Min