Osłona noża miksującego jest potrzebna.

Aby przygotować ten przepis, potrzebna jest osłona noża miksującego. Dowiedz się więcej

Carne de vaca em slow cooking com molho de cogumelos
TM6

Carne de vaca em slow cooking com molho de cogumelos

4.5 (22 oceny)

Składniki

Carne de vaca em slow cooking

  • 50 g chalota cortada em pedaços
  • 1 dente de alho
  • 40 g manteiga cortada em pedaços
  • 100 g vinho tinto
  • 500 g carne de vaca p/ guisar, cortada em cubos (3 cm aprox.)
  • ½ cubo de caldo de carne esfarelado
    lub ½ c. chá de caldo de carne caseiro
  • 300 g água
  • 2 folhas de louro
  • 2 pés de tomilho, fresco
  • 1 - 2 pitadas de sal
  • 1 - 2 pitadas de pimenta preta

Molho de cogumelos silvestres

  • 40 g chalota cortada em pedaços
  • 30 g manteiga
  • 200 g cogumelos frescos (cogumelos ostra, cogumelos eryngii, cogumelos castanhos, etc.), cortados em pedaços (2-3 cm)
  • 100 g natas, min. 30% de gordura
  • 35 g farinha
  • 1 - 2 pitadas de sal
  • 1 - 2 pitadas de pimenta preta
  • Salsa, só as folhas q.b. p/ guarnecer

Wartości odżywcze
na 1 dose
Kalorie
2798 kJ / 668 kcal
Białko
31 g
Węglowodany
19 g
Tłuszcz
50 g
Tłuszcz nasycony
28 g
Błonnik
5 g
Sód
1187 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy