Revet rosenkålsalat med bacon og tranebær

Revet rosenkålsalat med bacon og tranebær

4.5 2 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 20 min
6 porsjoner

Składniki

  • baconterninger
    200 g
  • "extra virgin" olivenolje
    80 g
  • tranebær, tørkete
    100 g
  • gresskarfrø
    60 g
  • hvitløksfedd etter smak
    1 - 2
  • sitron tynne strimler av skall og 25 g saft
    1
  • sherryeddik
    20 g
    rødvinseddik
  • honning
    40 g
  • dijon sennep
    1 ss
  • havsalt
    1 ts
  • malt svart pepper
    ½ ts
  • rosenkål trimmet, delt i to hvis de er store
    500 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsjon

Sód 423 mg
Białko 13 g
Kalorie 1614 kJ / 389 kcal
Tłuszcz 29 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Węglowodany 18 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie