![Lemon meringue cupcakes Lemon meringue cupcakes](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/719b89fe-d22c-4b5a-9d3e-f04e6daf7000/Derivates/c6f99e72-fb17-4169-983d-d8f2ad092ae1.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cupcakes
- 300 g white sugar
- 250 g unsalted butter, softened
- 1 tsp vanilla bean paste
- 250 g buttermilk
- 4 eggs, room temperature
- 430 g self-raising flour
- 1 tsp baking powder
- 1 pinch sea salt
Lemon curd
- 240 g white sugar
- 150 g freshly squeezed lemon juice
- 120 g unsalted butter, cut into pieces
- 3 eggs
Swiss meringue
- 200 g white sugar
- 4 egg whites
- 1 tsp freshly squeezed lemon juice
- 1 - 2 pinches sea salt
- ½ vanilla bean
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1369.8 kJ / 303.7 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 44.9 g
- Tłuszcz
- 14.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.7 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 207.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sticky date pudding
1 Std. 30 Min
Magnolia Kitchen Swiss meringue buttercream
45 Min
Lemon meringue pie
3 Std.
Cream cheese frosting
5 Min
Buttermilk scones
35 Min
Classic trifle
4h
Mini lemon curd tarts
2h 20min
Lemon meringue tarts
25 Std. 30 Min
Magnolia Kitchen caramel ganache
4 godz. 40 min
Magnolia Kitchen signature chocolate cake with dark chocolate ganache
28 Std. 15 Min
Banana bread
1 Std. 50 Min
Lamington swiss roll
25 Std. 40 Min