Lemon meringue cupcakes
TM6 TM5

Lemon meringue cupcakes

4.7 (80 ocen)

Składniki

Cupcakes

  • 300 g white sugar
  • 250 g unsalted butter, softened
  • 1 tsp vanilla bean paste
  • 250 g buttermilk
  • 4 eggs, room temperature
  • 430 g self-raising flour
  • 1 tsp baking powder
  • 1 pinch sea salt

Lemon curd

  • 240 g white sugar
  • 150 g freshly squeezed lemon juice
  • 120 g unsalted butter, cut into pieces
  • 3 eggs

Swiss meringue

  • 200 g white sugar
  • 4 egg whites
  • 1 tsp freshly squeezed lemon juice
  • 1 - 2 pinches sea salt
  • ½ vanilla bean

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1369.8 kJ / 303.7 kcal
Białko
5.2 g
Węglowodany
44.9 g
Tłuszcz
14.6 g
Tłuszcz nasycony
8.7 g
Błonnik
0.6 g
Sód
207.2 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy