Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 12 g de cèpes séchés
- 30 g d'eau
- 100 g de champignons portobello, en gros morceaux
- 50 g de beurre, en morceaux
- 60 g d'échalotes, coupées en 2
- 120 g de vin blanc sec
- 200 g de bouillon de poule
- 125 g de crème, env. 18% M.G.
- 25 g de farine de blé
- ¼ - ½ c. à café de sel
- 2 pincées de poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 La recette complète
- Kalorie
- 3309 kJ / 789 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 62 g
- Tłuszcz nasycony
- 49 g
- Błonnik
- 10.3 g
- Sód
- 1636 mg
Alternatywne przepisy
Brocoli et pommes de terre à la sauce au bleu
45 min
Filet de poulet en sauce aux champignons et pommes de terre
1u.
Cuire du riz long complet
55min
Boulettes de viande et sauce aux champignons et au vin blanc
35min
Sauce béarnaise
20min
Sauce choron
20min
Mayonnaise
5 Min
Sauce béchamel
15min
Soupe mystère
45 min
Boulettes sauce tomate et polenta de parmesan
1h 10min
Sauce au poivre vert
20min
Cheesecake (avec cuisson)
7h 20min