Urządzenia i Akcesoria
Chicken Korma
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen
Składniki
-
Cashewkern100 g
-
Koriander abgezupft1 Bund
-
Zwiebeln halbiert2
-
Knoblauchzehen2
-
rote Chilischote, frisch nach Wunsch entkernt1
-
Ingwer, frisch in dünnen Scheiben20 g
-
Kreuzkümmel (Cumin), gemahlen1 TL
-
Kurkuma1 TL
-
Kardamom½ TL
-
Koriander, gemahlen1 TL
-
Tomatenmark40 g
-
30 g ButterschmalzGhee30 g
-
Wasser150 g
-
Kokosmilch400 g
-
Salz1 TL
-
Hähnchenbrust in Würfeln (2 cm)600 g
-
Erbsen, TK aufgetaut150 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
45 g
Kalorie
2510 kJ /
600 kcal
Tłuszcz
38 g
Błonnik
3.9 g
Węglowodany
17 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
...und alles wird gut!
16 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Tikka-Paste
1 godz.
Butter Chicken
50 min
Chicken Tikka Masala
45 min
Chicken Tikka
3 godz. 30 min
Garam-Masala-Hähnchen
50 min
Meatballs Tikka Masala
50 min
Chicken Jalfrezi
1 godz.
Linsen-Curry-Eintopf mit Hähnchen
40 min
Hähnchen-Cashew-Curry
40 min
Hühnerbruststreifen in Erdnusssauce
45 min
Hähnchen Tikka Masala
1 godz.
Chicken Saag
50 min