![Orange and Pear Pavlova (TM6) Orange and Pear Pavlova (TM6)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9f32061be68d78c48c3cfd747c130340/Derivates/a23d91a4544ce246504873b31ef535aedef433f7.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pavlova
- 230 g sugar
- 30 g cornflour
- 4 egg whites, from medium eggs, at room temperature
- 1 pinch fine sea salt
- ½ tsp cream of tartar
- 1 Tbsp freshly squeezed lemon juice
Steamed Pears
- 250 g pears, ripe but firm, unpeeled, halved vertically
- 300 g water
- 2 star anise
- 1 cinnamon stick
- 20 g caster sugar
- 1 orange, large, freshly squeezed juice only
Assembly
-
400
g whipping cream, cold (see tip)
lub double cream, cold (see tip) - 1 - 2 Tbsp flaked almonds, toasted, to taste
- 1 Tbsp chocolate shavings (dark)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1484 kJ / 355 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 61 mg
Alternatywne przepisy
Vanilla Panna Cotta with Rhubarb Compote and a Ginger Crumb
6h 25 min
Frozen Yoghurt Bark (TM6)
6u. 10min
Coleslaw with Thermomix® Cutter (TM6)
10 min
Yellow coloured eggs
Brak ocen
Whisked Egg Whites
5min
Sweet cucumber pickle (Thermomix® Cutter, TM6)
48 Std. 20 Min
Caramel Cereal Bars
1 Std.
Asturian rice pudding
1 Std.
Peanut Brittle
1 godz. 30 min
Vanilla Custard
15 Min
Crêpes Suzette
35 Min
Raspberry and Apple Crumble
1 Std. 5 Min