Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pavlova
- 230 g sugar
- 30 g cornflour
- 4 egg whites, from medium eggs, at room temperature
- 1 pinch fine sea salt
- ½ tsp cream of tartar
- 1 Tbsp freshly squeezed lemon juice
Steamed Pears
- 250 g pears, ripe but firm, unpeeled, halved vertically
- 300 g water
- 2 star anise
- 1 cinnamon stick
- 20 g caster sugar
- 1 orange, large, freshly squeezed juice only
Assembly
-
400
g whipping cream, cold (see tip)
lub double cream, cold (see tip) - 1 - 2 Tbsp flaked almonds, toasted, to taste
- 1 Tbsp chocolate shavings (dark)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1484 kJ / 355 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 61 mg
Alternatywne przepisy
Roasted peach ice-cream
25 godz. 20 min
Viennese whirl mince pies
1h 40min
Panettone
34 Std. 25 Min
Cheese Puffs with Whipped Honey Cream Cheese
1h 5min
Spelt Cake with Orange, Chocolate and Walnuts
1 godz. 20 min
Strawberry Layer Cake (TM6)
2h
Fish Burger with Salt and Vinegar Shoestring Potatoes
45 min
Baci di Dama Hazelnut Biscuits
2 godz. 10 min
Ras el Hanout Beef with Couscous and Courgettes
30 min
Maple and Pecan Steamed Puddings
1h 25min
Irish Apple Cake with Crème Anglaise
1 godz. 10 min
Biscoff Cheesecake
6h 20min