Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Stängel Dill, frisch, abgezupft
- 70 g Zwiebeln, halbiert
- 120 g Dicke Bohnen, getrocknet
- 500 g Wasser
- 2 TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 1 TL Zucker
- 20 g natives Olivenöl und etwas mehr zum Beträufeln
- 20 g Zitronensaft
- 2 Stängel Dill, abgezupft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 493 kJ / 117 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 2.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frauenschenkel-Köfte - Kadınbudu Köfte
50 min.
Fleischköfte mit Kichererbsenmehl im Mangold-Joghurt-Bett
40 min.
Yufka-Taschen mit Gemüse und Pastırma - Paçanga Böreği
50 min.
Bulgur-Tarte mit Hack-Walnuss-Füllung - Sini Köftesi
1h 15 min.
Grießhelva - İrmik Helvası
1h 25min
Hähnchen-Walnuss-Dip - Çerkez Tavuğu
45 min.
Rote-Linsen-Suppe - Mercimek Çorbası
30min
Kleine Köfte in Brühe - Sulu Köfte
1h
Almsuppe - Yayla Çorbası
55 min.
Rote-Linsen-Köfte - Mercimekli Köfte
1h
Poca (türkische Hörnchen)
2 Std. 10 Min
Joghurt-Möhren-Creme - Yoğurtlu Havuç Ezmesi
50 min.