Kürbisdessert mit Walnusskrokant - Ceviz Krokantlı Kabak Tatlısı

Kürbisdessert mit Walnusskrokant - Ceviz Krokantlı Kabak Tatlısı

3.9 109 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 Portionen

Składniki

Walnusskrokant
  • Walnusshälften
    100 g
  • Butter
    30 g
  • Sahne
    10 g
  • brauner Zucker
    30 g
Kürbismus und Fertigstellung
  • Kürbisfleisch (z.B. Muskatkürbis oder Hokkaido), in Stücken
    750 g
  • Zucker
    200 g
  • Nelken
    2
  • Orangensaft
    40 g
    30 g Zitronensaft
  • Butterkekse
    5
  • Kaymak (türkischer Milchrahm)
    150 g
    150 g Crème double (ca. 48 % Fett)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 5 g
Kalorie 1794 kJ / 430 kcal
Tłuszcz 23 g
Błonnik 3.7 g
Węglowodany 50 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...