Sous-vide慢煮日式茄子

Sous-vide慢煮日式茄子

4.3 3 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
4 人份

Składniki

  • 白味噌
    90 克
  • 味醂
    40 克
  • 日本清酒
    35 克
    35 克 水
  • 30 克
  • 麻油
    1 ½ 茶匙
  • 2 小撮
  • 茄子 选圆茄,切约5厘米段再一切二或一切四
    360 克
  • (大约),确保袋子完全被水覆盖
    1600 克
  • 鲜榨柠檬汁 约半个柠檬
    30 克
  • 芝麻,烤熟的
    1 汤匙
  • 斜切约1厘米段,装饰用

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 人份

Sód 670 mg
Białko 4 g
Kalorie 654 kJ / 156 kcal
Tłuszcz 6 g
Błonnik 5.3 g
Tłuszcz nasycony 0.9 g
Węglowodany 13 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...