日式大阪烧
TM6 TM5 TM31

日式大阪烧

4.7 (3 oceny)

Składniki

日式酱汁

  • 20 克 蜂蜜
  • 30 克 日式浓口酱油
  • 60 克 番茄酱
  • 40 克 辣酱油

大阪烧

  • 2 根 葱 ,切三段
  • 200 克 水
  • 1 茶匙 烹大师鲣鱼粉
  • 4 颗 蛋
  • 160 克 面粉
  • ¼ 茶匙 海盐
  • ¼ 茶匙 糖
  • 400 克 卷心菜 ,切片
  • 40 克 寿司姜 ,沥干水分的
  • 麻油 ,煎饼用
  • 120 克 去皮五花肉 ,切薄片(见要诀)
  • 日式蛋黄酱 ,上菜用
  • 干柴鱼片 ,上菜用
  • 新鲜细香葱 ,切碎,上菜用

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
1961.9 kJ / 467.1 kcal
Białko
19.9 g
Węglowodany
44.2 g
Tłuszcz
22.8 g
Tłuszcz nasycony
5.2 g
Błonnik
4.1 g
Sód
1327 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy