Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g di burro
- 50 g di cioccolato fondente a pezzi
- 25 g di amaretti
- 3 uova
- 200 g di panna (min. 30% di grassi)
- 140 g di zucchero
- 240 g di farina tipo 00
- 70 g di fecola di patate
- 60 g di olio di semi di arachidi
- 50 g di liquore tipo Sassolino
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci vanigliato
- Wartości odżywcze
- na 12 porzioni
- Kalorie
- 1489 kJ / 356 kcal
- Białko
- 5.9 g
- Węglowodany
- 46.3 g
- Tłuszcz
- 16.6 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta greca al cioccolato e mandorle
50min
Torta all'amaretto con crema
1h 5 min
Torta di mandorle e cioccolato
1h 30min
Torta di carote
1h 10min
Ciambella del mugnaio
40min
Torta di nocciole
50min
Torta di ricotta
50min
Semplice plumcake al cioccolato
1h 10min
Torta ricotta e cioccolato
55p
Torta allo yogurt con cioccolato al latte
1h 10min
Torta soffice alla ricotta e al cioccolato
55p
Torta al cocco
1h