Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 uova, gli albumi e i tuorli separati
- 200 g di zucchero
- 300 g di burro morbido a pezzi
- 150 g di farina tipo 00
- 150 g di fecola di patate
- 1 pizzico di sale
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
- 1 - 2 cucchiai di zucchero a velo
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1541 kJ / 368 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 39.9 g
- Tłuszcz
- 22.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta di mais
1h
Torta rustica di pere
2小时
Torta all'amaretto con crema
1h 5 min
Torta stracciatella
50 分钟
Torta margherita
50 分钟
Torta di mandorle e cioccolato
1小时 30 分钟
Torta di nocciole
50 分钟
Torta Donizetti
1h
Torta allo yogurt
40min
Torta margherita leggera
2小时 30 分钟
Torta tutta mele
50 分钟
Torta paradiso
1小时 10 分钟