Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g di burro
- 220 g di fecola di patate + q.b.
- 180 g di zucchero
- 1 arancia, preferibilmente biologica, la scorza (senza la parte bianca)
- 3 uova (da 60 g circa)
- 220 g di amido di mais (maizena)
- 70 g di olio di semi di arachidi
- 200 g di succo di arancia
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 895 kJ / 214 kcal
- Białko
- 2.3 g
- Węglowodany
- 35.8 g
- Tłuszcz
- 7.8 g
- Błonnik
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Nuvola all'arancia
1h 5 min
Torta fior d'arancia
50 分钟
Biscotti al profumo di arancio
2小时
Torta di carote
1小时 10 分钟
Torta di mele
1h
Torta di ricotta
50 分钟
Torta soffice all'arancia
2小时
Torta Donizetti
1h
Torta alle pesche
1小时 10 分钟
Torta all'arancia e crema tropicale
2sa 35 dk
Nuvola di pan di Spagna agli agrumi di Sicilia
1h 40min
Torta di mele e nocciole
1h