Baklava végan

Baklava végan

5.0 1 ocena
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
25 morceaux

Składniki

  • 200 g de pistaches décortiquées, non salées
  • 200 g de sucre
  • 150 g de noix décortiquées
  • 1 c. à café de cannelle en poudre et un peu plus pour le sirop
  • 200 g d'huile d'olive
  • 350 g de pâte filo (± 8 feuilles, chacune de 33 x 46 cm)
  • 150 g d'eau
  • 100 g de sirop d'érable
  • 1 c. à soupe de zeste d'orange râpé (d'1 orange)
  • 2 c. à café d'eau de rose
  • 2 c. à café de jus de citron

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 morceau

Kalorie 239.5 kcal / 1002 kJ
Białko 3.6 g
Tłuszcz 16.3 g
Węglowodany 21.5 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 2.1 g
Sód 68.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...