Rosenkohl-Kartoffel-Gratin

Rosenkohl-Kartoffel-Gratin

4.4 2.5K oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 Portionen

Składniki

  • Parmesan in Stücken
    50 g
  • Emmentaler in Stücken
    120 g
  • Öl
    20 g
  • Speckwürfel
    70 g
  • Zwiebeln in dünnen Scheiben
    200 g
  • Rosenkohl
    400 g
  • Kartoffeln, festkochend
    500 g
  • Sahne
    200 g
  • Milch
    200 g
  • süßer Senf
    1 TL
  • Thymian, getrocknet
    ¼ TL
  • Muskat
    2 Prisen
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer
    ¼ TL

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 16 g
Kalorie 1828 kJ / 436 kcal
Tłuszcz 27 g
Błonnik 6.2 g
Węglowodany 27 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...