Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ Bund Petersilie
- 40 g Butter, in Stücken
-
500
g Möhren, in Scheiben (5 mm)
lub 500 g Kohlrabi, in Stiften (1 x 3 cm) - ¾ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- ¾ TL Zucker
- ½ TL Mehl (opcjonalnie)
- 100 g Sahne
- 100 g Erbsen, TK
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 927 kJ / 223 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 5.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rosenkohl mit Parmesansauce und Kartoffeln
1h
Rahmgemüse mit Kartoffeln
55 Min
Leipziger Allerlei
1h
Möhrengemüse mit Frühlingszwiebeln
20 Min
Kartoffel-Kohlrabi-Gemüse à la Creme mit Stremellachs
45 min
Leipziger Allerlei mit Kartoffeln
1h
Kartoffel-Möhren-Gemüse mit Bratwurst
35 min
Möhren-Kohlrabi-Topf
50 min
Kartoffel-Kohlrabi-Gemüse
25 Min
Kohlrabi-Kartoffel-Stampf
45 min
Frikadellen mit Blumenkohl, Kartoffeln und Senfsauce
1 Std. 10 Min
Pellkartoffeln (im Varoma)
40 min