Urządzenia i Akcesoria
Torta di mais
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
10 fette
Składniki
-
burro q.b. per imburrare
-
farina tipo 00 q.b. per infarinare
-
200 g di zucchero
-
150 g di burro morbido a pezzi + q.b.
-
200 g di farina tipo 00
-
200 g di farina di mais tipo fioretto
-
250 g di latte
-
3 uova medie
-
70 g di miele
-
1 cucchiaio di Rum (opcjonalnie)
-
1 bustina di lievito in polvere per dolci
-
1 - 2 cucchiai di zucchero a velo (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 fetta
Sód
169.6 mg
Białko
6 g
Kalorie
1415.1 kJ /
338.2 kcal
Tłuszcz
15.2 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
8.9 g
Węglowodany
46.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Bimby nel mondo
11 Przepisów
Włochy
Włochy
Może spodoba Ci się również...
Torta solo albumi
40min
Ciambella del mugnaio
40min
Torta di pane
1h 20min
Torta integrale al profumo di agrumi
1h
Torta semplice alle prugne
40min
Torta greca al cioccolato e mandorle
50min
Torta integrale di mele
45min
Muffin all'amaretto
30min
Pan meino (Pan de mej)
50min
Torta di nocciole
50min
Amor polenta
1h 5min
Torta allo yogurt con cioccolato al latte
1h 10min