Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di burro morbido a pezzi + q.b. per imburrare
- 200 g di farina tipo 00 + q.b. per infarinare
- 200 g di zucchero
- 200 g di farina di mais tipo fioretto
- 250 g di latte
- 3 uova medie
- 70 g di miele
- 1 cucchiaio di Rum (opcjonalnie)
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
- 1 - 2 cucchiai di zucchero a velo (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1703 kJ / 407 kcal
- Białko
- 7.4 g
- Węglowodany
- 61.1 g
- Tłuszcz
- 16.5 g
- Błonnik
- 1.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pan meino (Pan de mej)
50min
Torta greca al cioccolato e mandorle
50min
Torta rustica di pere
2sa
Torta all'amaretto con crema
1ωρ. 5 λεπτ.
Biscotti di mais
40 min
Torta di nocciole
50min
Torta di pane
1 godz. 20 min
Torta Donizetti
1h
Focaccia dolce
45min
Amor polenta
1ωρ. 5 λεπτ.
Torta sabbiosa
50min
Torta di carote con farina di riso
1h