Urządzenia i Akcesoria
Torta di mais
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
10 fette
Składniki
-
burro q.b. per imburrare
-
farina tipo 00 q.b. per infarinare
-
200 g di zucchero
-
150 g di burro morbido a pezzi + q.b.
-
200 g di farina tipo 00
-
200 g di farina di mais tipo fioretto
-
250 g di latte
-
3 uova medie
-
70 g di miele
-
1 cucchiaio di Rum (opcjonalnie)
-
1 bustina di lievito in polvere per dolci
-
1 - 2 cucchiai di zucchero a velo (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 fetta
Sód
169.6 mg
Białko
6 g
Kalorie
1415.1 kJ /
338.2 kcal
Tłuszcz
15.2 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
8.9 g
Węglowodany
46.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Bimby nel mondo
11 Przepisów
Włochy
Włochy
Może spodoba Ci się również...
Mini torte Paradiso
30 min
Torta greca al cioccolato e mandorle
50 min
Torta sabbiosa
50 min
Torta di ricotta
50 min
Torta Donizetti
1 godz.
Focaccia dolce
45 min
Biscotti di mais
40 min
Torta stracciatella
50 min
Torta di nocciole
50 min
Torta soffice alla ricotta e al cioccolato
55 min
Torta integrale di mele
45 min
Amor polenta
1 godz. 5 min