Urządzenia i Akcesoria
鮮蝦韭菜水餃
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
120 個
Składniki
-
韭菜 切小段(約1公分)130 克
-
韭黃 切小段(約1公分)400 - 500 克
-
鹽1 ¼ 茶匙
-
薑 切塊60 克
-
水90 克
-
豬絞肉600 克
-
蝦仁 切小丁300 克
-
薄鹽醬油45 克
-
香油3 茶匙
-
糖½ 茶匙
-
白胡椒粉¾ 茶匙
-
水餃皮 (約2斤)120 張
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 個
Sód
94.2 mg
Białko
1.9 g
Kalorie
152.2 kJ /
36.4 kcal
Tłuszcz
0.9 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
6.7 g
Węglowodany
5.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
星級主廚 - 吳宜玲
4 Przepisy
Tajwan
Tajwan