Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 130 克 韭菜 ,切小段(約1公分)
- 400 - 500 克 韭黃 ,切小段(約1公分)
- 1 ¼ 茶匙 鹽
- 60 克 薑 ,切塊
- 90 克 水
- 600 克 豬絞肉
- 300 克 蝦仁 ,切小丁
- 45 克 薄鹽醬油
- 3 茶匙 香油
- ½ 茶匙 糖
- ¾ 茶匙 白胡椒粉
- 120 張 水餃皮 ,(約2斤)
- Wartości odżywcze
- na 1 個
- Kalorie
- 152.2 kJ / 36.4 kcal
- Białko
- 1.9 g
- Węglowodany
- 5.1 g
- Tłuszcz
- 0.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.7 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 94.2 mg