Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g frutas cristalizadas, mais extra para decorar
- 70 g cerejas desidratadas
- 220 g farinha de trigo
- 50 g nozes, sem casca
- 150 g manteiga sem sal, em temperatura ambiente
- 3 ovos grandes
- 150 g açúcar demerara
- 10 g raspas de laranja
- 1 c. sopa fermento químico em pó
- 150 g açúcar refinado
- 50 g suco de limão tahiti (aprox. 1 unidade)
- Wartości odżywcze
- na 1 fatia
- Kalorie
- 1664 kJ / 398 kcal
- Białko
- 58 g
- Węglowodany
- 59 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 127 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolo Capuccino
50 Min
Panetone de cranberry e chocolate
5 godz. 25 min
Pão de alho
2h
Bolinho de bacalhau
30min
Bolo de mandioca com coco
1h 15 min
Fatias húngaras
1h 50min
Bolo de reis
1 Std. 5 Min
Bolo de pamonha doce
55 min
Bolo cremoso de coco
2 godz. 45 min
Torta de limão com merengue
2 Std. 30 Min
Geleia de maçã
4 Std.
Torta de amêndoa à Tia Isabel
1 Std.