Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g azeite
- 120 g cebola
- 2 dentes de alho
- 340 g carne de novilho p/ estufar
- 20 g polpa de tomate
- 200 g tomate em pedaços
- 1 talo de aipo cortado em rodelas
-
1
c. chá de caldo de carne caseiro
lub 1 cubo de caldo de carne - 600 g água
- 80 g pimento amarelo cortado em cubos
- 80 g pimento verde cortado em cubos
- 200 g massa tipo fusilli
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1137.8 kJ / 272 kcal
- Białko
- 17.8 g
- Węglowodany
- 31.7 g
- Tłuszcz
- 8.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 146.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Massa com frango e orégãos
30min
Frango guisado com cogumelos
30min
Massa guisada com carne
45min
Guisado de frango – na massa
3 godz. 5 min
Esparguete com frango
40min
Canja
55min
Penne com frango e béchamel carilado
45min
Penne com carne picada
45min
Jardineira de carne
1h 5min
Arroz de frango com ervilhas
45min
Carne estufada com puré de batata e cenoura
50min
Frango com cerveja
40min