Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 200 g d'eau
- 80 g de beurre
- 30 g de sucre
- 1 pincée de sel
- 150 g de farine
- 3 œufs
La friture
- 2 l d'huile de friture (voir Remarque)
- 70 g de sucre
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 228 kJ / 55 kcal
- Białko
- 0.8 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 4 g
Alternatywne przepisy
Bavarois aux 3 chocolats
4 Std.
Petits choux arc-en-ciel
1h 25min
Pâte à pizza
1h
Risotto
30min
Sauce hollandaise
15 min
Biscuits à la cuillère
40min
Mini-Donuts
2h 45min
Yogourt nature
12h
Petits pains burger (buns)
1 godz. 45 min
Sucre glace
5 Min
Frappé fraise-chocolat
10min
Spaghettis à la carbonara
30min