Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 fette di pancarré a pezzi
- 2 - 3 rametti di timo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 2 - 3 rametti di maggiorana, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 cucchiaino di sale
- 12 gamberi crudi, sbucciati e senza intestino
- 4 cucchiai di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaino di zucchero
- 4 cucchiaini di aceto balsamico
- 4 cucchiai di acqua
-
100
g di zucca a dadini (1 cm)
lub 100 g di carote a dadini (1 cm) - 100 g di sedano rapa a dadini (1 cm)
- 100 g di patate a dadini (1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1058 kJ / 253 kcal
- Białko
- 19.5 g
- Węglowodany
- 18.2 g
- Tłuszcz
- 11.8 g
- Błonnik
- 1.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Capesante al pepe rosa con purè verde
50 dk
Frittelle di baccalà
1 godz. 5 min
Cestini con crema di lenticchie e cotechino
3h
Frolla alle mandorle con zabaione agli agrumi
1 Std. 10 Min
Burro ai funghi porcini
4 Std.
Ceviche di salmone
48h 15min
Lasagne al profumo di mare
1 Std. 35 Min
Stelle di mare
30 Min
Babà alle rose (di Luca Montersino)
3h
Calamarata cozze e vongole su vellutata di piselli
2 Std. 30 Min
Gamberi in salsa cocktail
10 Min
Caldo freddo di risotto al baccalà
1sa 20 dk