Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g água
- 1 ½ c. chá de açúcar
-
25
g fermento de padeiro fresco
lub 2 ½ c. chá de fermento de padeiro seco - 10 g banha
- 550 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 ½ c. chá de sal
- Pesto de manjericão q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1113 kJ / 266 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 55 g
- Tłuszcz
- 2 g
Alternatywne przepisy
Focaccia de alecrim e tomate seco
1h 20 min
Bolachas de noz, azeitona e parmesão
50min
Pão de piza
1h
Bolachas de queijo e tomate seco
4h
Galete de tomate
45min
Tarte de três queijos e tomate
20min
Pão de legumes assados
2h 30min
Bolachas salgadas de queijo e mostarda
1h
Pão de azeitonas
1h 20 min
Fritos de couve-flor
30min
Ciabatta com azeitonas
1h 30min
Pão com pesto
2 Std. 5 Min