Fondue sernikowo-czekoladowe z herbatnikami
TM6 TM5

Fondue sernikowo-czekoladowe z herbatnikami

4.2 (11 ocen)

Składniki

  • 100 g cukru
  • 75 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao, pokrojonej na kawałki
  • 400 g serka kremowego, np. Philadelphia, pokrojonego na kawałki
  • 2 łyżki likieru pomarańczowego (patrz wariant)
  • wafle tortowe, (np. andruty) pokrojone na kawałki, do podania
    lub herbatniki, do podania

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1579.5 kJ / 377.5 kcal
Białko
4.9 g
Węglowodany
26.2 g
Tłuszcz
28.1 g
Tłuszcz nasycony
15.9 g
Błonnik
1.4 g
Sód
246.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy