Urządzenia i Akcesoria
Fondue sernikowo-czekoladowe z herbatnikami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
6 porcji
Składniki
-
100 g cukru
-
75 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
-
400 g serka kremowego np. Philadelphia, pokrojonego na kawałki
-
2 łyżki likieru pomarańczowego (patrz wariant)
-
herbatniki, do podaniawafle tortowe (np. andruty) pokrojone na kawałki, do podania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
246.3 mg
Białko
4.9 g
Kalorie
1579.5 kJ /
377.5 kcal
Tłuszcz
28.1 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
15.9 g
Węglowodany
26.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
FONDUE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Bhapa doi - bengalski deser jogurtowy
1 Std. 40 Min
Czekoladowe słoiczki
40 Min
Babeczki z płynnym karmelem
25 Min
Krówki toffi
2 Std.
Mus z białej czekolady
1 Std.
Budyniowe ciasto na zimno z herbatnikami i czekoladową śmietaną
4 Std. 30 Min
Mini desery cytrynowe z bezą szwajcarską
2 Std.
Mrożona kostka z musem truskawkowym
5 Std. 30 Min
Panna cotta z orzechów nerkowca z sosem malinowym
2 Std. 30 Min
Crémeux czekoladowe
3 Std. 15 Min
Szybki deser owocowy
5 Min
Deser z kaszy manny
20 Min