Urządzenia i Akcesoria
Fondue sernikowo-czekoladowe z herbatnikami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
6 porcji
Składniki
-
100 g cukru
-
75 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
-
400 g serka kremowego np. Philadelphia, pokrojonego na kawałki
-
2 łyżki likieru pomarańczowego (patrz wariant)
-
herbatniki, do podaniawafle tortowe (np. andruty) pokrojone na kawałki, do podania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
246.3 mg
Białko
4.9 g
Kalorie
1579.5 kJ /
377.5 kcal
Tłuszcz
28.1 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
15.9 g
Węglowodany
26.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
FONDUE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Gorąca czekolada z ciastkami amaretti
20 min
Karmelowe fondant
15 min
Mus kawowy (bez cukru)
1 godz. 15 min
Polewa toffi
25 min
Limonkowe ciasto na zimno
2 godz. 50 min
Suflety orzechowe
1 godz. 30 min
Mleko kasztanowe z Nutellą®
45 min
Koktajl mleczny banoffee pie
15 min
Ciasto na zimno z białą czekoladą
9 godz. 5 min
Czekolada z mleczkiem kokosowym
15 min
Ciasto czekoladowe na parze z bitą śmietaną
1 godz. 10 min
Gorąca biała czekolada
15 min