
Urządzenia i Akcesoria
Fondue sernikowo-czekoladowe z herbatnikami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
6 porcji
Składniki
-
100 g cukru
-
75 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
-
400 g serka kremowego np. Philadelphia, pokrojonego na kawałki
-
2 łyżki likieru pomarańczowego (patrz wariant)
-
wafle tortowe (np. andruty) pokrojone na kawałki, do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
377.5 kcal /
1579.5 kJ
Białko
4.9 g
Tłuszcz
28.1 g
Węglowodany
26.2 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
15.9 g
Sód
246.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

FONDUE
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Czekoladowy budyń na mleku kokosowym (bez laktozy)
15 min
Czekoladowe słoiczki
40 min
Babeczki z płynnym karmelem
25 min
Ciasteczka czekoladowe "ciągutki"
55 min
Gorąca czekolada z ciastkami amaretti
20 min
Fondue z masła orzechowego z owocami
20 min
Fondue malinowe z biszkoptami
25 min
Fondue karmelowe z jabłkami i słonymi preclami
10 min
Cukierki kawowe
2 godz. 35 min
Czekolada po meksykańsku
30 min
Budyń czekoladowy
10 min
Koktajl mleczny z masłem orzechowym
15 min