Urządzenia i Akcesoria
Caramel toffees
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
75 pieces
Składniki
-
white sugar315 g
-
water1030 g
-
pouring (whipping) cream250 g
-
butter chilled and cut into pieces (no smaller than 2-3 cm)80 g
-
lemon juice (see Tips)1 tsp
-
natural vanilla extract (optional)1 - 2 tsp
-
sea salt flakes or mixed seeds (optional)1 - 2 tsp
-
vinegar50 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
60 mg
Białko
0.1 g
Kalorie
152.9 kJ /
36.7 kcal
Tłuszcz
2.1 g
Błonnik
0 g
Tłuszcz nasycony
1.4 g
Węglowodany
4.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Lemon curd
20 min
Creamy vanilla yoghurt
13 godz.
Custard
10 min
Honeycomb
1 godz. 30 min
Lollipops
40 min
Peanut brittle
1 godz. 30 min
Caramel sauce
1 godz. 30 min
Honeycomb
1 godz. 30 min
Butterscotch panna cotta with pear sorbet (Mark Southon)
25 godz. 20 min
Runny custard (TM6 - 6-8 portions)
15 min
Runny custard
15 min
Custard (TM6 - 6-8 portions)
15 min