Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g de almejas venus, pequeñas y frescas (ver tip)
- 1 ½ cdas de sal, y un poco más para sazonar
- 10 g de hojas de perejil fresco
- 70 g de aceite de oliva
- 100 g de cebolla, en trozos
- 30 g de dientes de ajo, pelados
- 1 cda de pan molido
- 100 g de vino blanco
- 100 g de agua
- 50 g de jugo de limón recién exprimido
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1399 kJ / 333 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 675 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lentejas con chorizo
1 Std. 30 Min
Lentejas estofadas
9h
Lasaña boloñesa
2 Std. 30 Min
Arroz a la cubana (Hestan Cue™)
1小时
Champiñones salteados al ajillo
25min
Almejas a la marinera
30min
Migas con chorizo y uvas (Hestan Cue™)
40min
Mejillones al vapor (1000 g)
30min
Mejillones al vapor (500 g)
20 Min
Mejillones con salsa de jitomate
45 Min
Ensaladilla rusa
1小时 15 分钟
Croquetas de jamón serrano
10 Std.