Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g de almejas venus, pequeñas y frescas (ver tip)
- 1 ½ cdas de sal, y un poco más para sazonar
- 10 g de hojas de perejil fresco
- 70 g de aceite de oliva
- 100 g de cebolla, en trozos
- 30 g de dientes de ajo, pelados
- 1 cda de pan molido
- 100 g de vino blanco
- 100 g de agua
- 50 g de jugo de limón recién exprimido
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1399 kJ / 333 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 675 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lentejas estofadas
9h
Champiñones salteados al ajillo
25min
Champiñones al ajillo
15min
Sopa de mariscos
40min
Ensaladilla rusa
1h 15min
Lentejas con chorizo
1hod. 30min
Espagueti carbonara
40min
Fumet de pescado y gambas
20 min
Lasaña boloñesa
2j 30 menit
Macarrones boloñesa
40min
Lasaña
1h 10min
Tortilla de patatas (Hestan Cue™)
45min