Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de agua
- 1000 g de mejillones frescos limpios, (ver tip)
- Wartości odżywcze
- na 100 gramo
- Kalorie
- 717 kJ / 170 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.4 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 892 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Coliflor al vapor (300 g) en cestillo
20 min
Coliflor al vapor (400-900 g) en Varoma
30 min
Sofrito de pimiento rojo y cebolla TM6
25 min
Champiñones salteados al ajillo
25 min
Almejas a la marinera
1 godz. 10 min
Mejillones al vapor (500 g)
20 min
Col al vapor (400-800 g) en Varoma
25 min
Mejillones con salsa de jitomate
45 min
Ensaladilla rusa
1h 15min
Pimientos sofritos 200 g TM6
20 min
Mejillones al limón
30 min
Mejillones al vino
30 min