Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 50 g di latte
- 1 cucchiaino di zucchero
-
25
g di lievito di birra
lub 2 ½ cucchiaini di lievito di birra disidratato - 250 g di acqua
- 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 600 g di farina tipo 0 + q.b.
- 1 cucchiaino di sale
Farcitura
- 300 g di mozzarella a pezzi (2-3 cm)
- 2 - 3 cucchiai di olio extravergine di oliva + q.b.
- 600 g salsiccia a pezzi (2-3 cm)
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2784 kJ / 665 kcal
- Białko
- 27.8 g
- Węglowodany
- 58.8 g
- Tłuszcz
- 37 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fagotto napoletano
2h 15min
Bottoncini con wurstel
5h
Focaccia ripiena alla mozzarella
50 min.
Focaccia con patate e rosmarino
2h 35min
Focaccia alle melanzane
1hod. 50min
Salatini würstel ed Emmental
1h
Focaccia alla crema di formaggi
2 Std. 10 Min
Calzone
2 Std. 50 Min
Focaccia di patate
2 Std. 50 Min
Calzoni ripieni con verdure e prosciutto
2h
Focaccia a sorpresa
2h
Focaccia pugliese
1h 10 min.