Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Milch
- 60 g Zucker
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 500 g Mehl und etwas mehr zum Bemehlen
- 50 g Butter, in Stücken
- 1 Prise Salz
Füllung und Fertigstellung
- 90 g Butter
- 50 g Zucker
- 60 g brauner Zucker
- 2 - 3 TL Zimt
- 100 g Butter, in sehr dünnen Scheiben
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1530 kJ / 365 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hefezopf
3u.
Baguettes d' Épi
17h
Franzbrötchen
2h 20min
Kopenhagen - Zimt-Zöpfe
2u. 15min
Weihnachtliche Wecken
10 Std.
Amerikanische Bagels
2 godz.
Streuselstuten
2 Std. 25 Min
Spekulatius-Franzbrötchen
2u. 45min
Rosinenbrötchen
2 Std. 30 Min
Schoko-Wecken
2 godz.
Kanelbullar - schwedische Zimtschnecken
1h 55 min
Weckmänner (Stutenkerle)
1 godz. 40 min