Urządzenia i Akcesoria
Franzbrötchen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
12 Stück
Składniki
-
Milch250 g
-
Zucker60 g
-
Hefe (40 g)1 Würfel
-
Mehl und etwas mehr zum Bemehlen500 g
-
Butter in Stücken50 g
-
Salz1 Prise
Füllung und Fertigstellung
-
Butter90 g
-
Zucker50 g
-
brauner Zucker60 g
-
Zimt2 - 3 TL
-
Butter in sehr dünnen Scheiben100 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
6 g
Kalorie
1530 kJ /
365 kcal
Tłuszcz
18 g
Błonnik
2 g
Węglowodany
45 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 1/2021
43 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Amerikanische Bagels
2 godz.
Franzbrötchen
2 godz. 20 min
Brötchen
1 godz. 40 min
Laugenecken
3 godz.
Streuseltaler
1 godz. 45 min
Marzipan-Kürbis
2 godz. 25 min
Körner-Bagels
2 godz.
Marzipan-Franzbrötchen mit Kürbiskernen
2 godz. 20 min
Kopenhagen - Zimt-Zöpfe
2 godz. 15 min
Spekulatius-Franzbrötchen
2 godz. 45 min
Klassischer Streuselkuchen
3 godz. 20 min
Kanelbullar - schwedische Zimtschnecken
1 godz. 55 min