Lemon-Curd-Striezel

Lemon-Curd-Striezel

4.4 657 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz.
15 Scheiben

Składniki

Hefeteig
  • Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten
    500 g
  • Milch
    240 g
  • Butter weich, in Stücken
    50 g
  • Zucker
    65 g
  • Hefe (30 g)
    ¾ Würfel
  • Salz
    ¾ TL
Füllung und Fertigstellung
  • Lemon Curd
    250 g
  • Ei verquirlt
    1
  • Puderzucker zum Bestäuben

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Scheibe

Białko 5 g
Kalorie 943 kJ / 225 kcal
Tłuszcz 5 g
Błonnik 1.3 g
Węglowodany 40 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...