Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Amarettini-Mandel-Boden
- 250 g Amarettini
- 100 g Mandeln
- 150 g Butter, in Stücken
Tiramisucreme und Fertigstellung
- 40 g Mandellikör (optional)
- 70 g Zucker
- 150 g Espresso, aufgebrüht, kalt
- 3 EL Kakao
- 500 g Mascarpone
- 4 Eier
- 1 Prise Salz
- 30 g Zitronensaft
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 4 Blätter Gelatine (ca. 7 g)
- 200 g Löffelbiskuits
- 200 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2423 kJ / 578 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 41 g
- Błonnik
- 1.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta della nonna
2h 10min
Tiramisu-Torte
5sa
Weiße Trüffeltarte
3h 30min
Erdbeer-Schoko-Cupcakes mit Eierlikör
1h 30min
Rumtorte
4 Std.
Marzipan-Torte
5sa
Tiramisu-Rolle
4 Std.
Valentine's Cheesecake
4h 30min
Frischkäse-Haselnuss-Torte
7 Std.
Apfel-Amarettini-Kuchen mit Puddingsahne
2 Std.
American Cheesecake mit Heidelbeersauce
9 godz. 30 min
Runder Apfel-Streusel-Kuchen
2h 30min